Железничари на бунт!

Общество

12-12-2012, 12:18

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Искат си преференциите при пътуване

Бивши и настоящи служители на държавните железници ще излязат след седмица на протестен митинг за правото им да пътуват по-евтино в системата на БДЖ.

Решението за провеждането на протест, е взето на съвместно заседание на структурите на КНСБ – Синдикат на железничарите в България, Съюз на транспортните работници в България, на КТ "Подкрепа" – Национален железничарски синдикат, Федерация на транспортните работници, и Инициативния комитет на пенсионерите железничари вчера.

Протестът ще се проведе на 19 декември пред Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията, съобщиха от КНСБ.

На проведена среща на 22 ноември в МТИТС бе поет ангажимент, че в първата седмица на декември ще бъде получен отговор на конкретните предложения за правото на настоящите и бивши железничари да пътуват в системата на българските железници.

Напрежението сред тях расте поради факта, че отново поетите ангажименти от екипа на министър Ивайло Московски и мениджмънта на "Холдинг БДЖ" ЕАД не са изпълнени, а именно да предоставят икономически анализ за необходимостта от драстичното повишаване на цената на железничарските карти, която в момента е 560 лв. (ІІ класа, за една година), като предложението е от 1 януари 2013 г. тя да стане 4485,60 лв. (ІІ класа, за една година).

Тъй като продължават манипулациите, че преференциите на бившите и настоящите железничари се ползват от стотици хиляди български граждани, структурите на КНСБ, КТ "Подкрепа" и Инициативният комитет на пенсионерите железничари ще изнесат истинските факти за това на предстоящия протестния митинг.