Пипнаха престъпен квартет, обирал магазини в Софийско

Крими

12-12-2012, 12:51

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Тарторът на групата с 28 крими регистрации

Полицията разкри престъпна група, извършвала взломни кражби от магазини на територията на Софийска област, съобщиха от ОДМВР - София.

Задържани са четирима столичани на възраст между 19 и 34 години, тарторът на групата е осъждан, с 28 криминалистически регистрации.
Вчера около 4.57 часа жителка на с. Разлив позвънила в полицията и съобщила за четирима мъже, облечени в тъмни дрехи, които опитвали да проникнат в магазин.

Незабавно след получаването на сигнала на място е бил изпратен автопатрул, който не установил следи от взлом, но при извършения обход на селото, униформените забелязали, че е взломена входната врата на друг хранителен магазин. При огледа служителите на реда констатирали, че в обекта е проникнато след 21.00 часа предната вечер чрез демонтаж на долната част на ПВЦ вратата, като са отнети цигари от различни марки на обща стойност около 500 лева.

На територията на РУП- Ябланица униформените спрели лек автомобил "Алфа Ромео” със софийска регистрация, отговаряща на подаденото описание. В багажника на колата, управлявана от 34-годишен мъж, полицаите намерили отвертка, ръкавици и инструменти, използвани от групата при взломяването на търговските обекти. С него пътували трима младежи между 19 и 22 години.

Членовете на престъпния квартет били задържани в РУП- Ябланица, а впоследствие отведени в РУП- Правец.

Членовете на бандата единодушно посочили 34-годишния мъж като основен инициатор на извършената кражба и признали, че под негово „ръководство” от началото на м. декември са взломили също така и търговски обекти в Ботевград и Елисейна, откъдето отново са откраднали цигари, пласирани впоследствие в столицата от тартора.

Справка в регистрите сочи, че мъжът е с впечатляващо криминално досие, в което фигурират общо 28 регистрации за множество кражби, грабеж, противозаконно отнемане на МПС, отвличане, вещно укривателство, лъжесвиделстване, телесна повреда, подправяне на регистрационни табели както и посредничество при връщане на МПС срещу откуп. Престъпленията си рецидивистът извършвал на територията на София, Бургас, Благоевград и Плевен. Четиримата мъже са задържани с полицейска мярка за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.