Бургаски съдия с над промил алкохол катастрофира в центъра на града

Крими

14-12-2012, 17:39

Снимка:

Burgasutre, архив

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Това е вторият подобен инцидент, който апелативният съдия предизвиква

Магистратът от Апелативен съд Бургас, предизвикал пътно произшествие след употреба на алкохол, прави подобно нарушение за втори път тази година, зави вътрешния министър Цветан Цветанов, цитиран от Фокус.  ”В пияно състояние днес съдия от Апелативния съд на Бургас е бил участник в пътно-транспортно произшествие в централната част на Бургас. За радост, няма жертви и пострадали, но при проверката с дрегер е установено наличие на 1,27 промила алкохол. В момента се предприемат последващи действия за кръвна проба. Същият магистрат в рамките на тази година има друга подобна санкция, също за наличие на алкохол, при проверка с дрегер”, каза вътрешният министър.
Министър Цветан Цветанов е разпоредил на директора на Областна дирекция на МВР Бургас - да подготви справка с всички факти и обстоятелства около двата случая. „Ще изпратя тази информация на Висшия съдебен съвет, за да се запознаят и да предприемат мерки в тяхната компетенност за дейността на този магистрат. Ако в рамките на една година, два пъти е констатирано управление на МПС след употреба на алкохол от този магистрат, това може да застраши живота и на много невинни граждани”, каза министър Цветанов. 
„А не знам – и дали можеш да правораздаваш в такова състояние на работното си място – обективно, в интерес на обществото и воден от върховенството на закона”, допълни още Цветанов.