Студено до безобразие! Рекордни минусови температури

Животът

15-12-2012, 09:16

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Тази сутрин бяха отчетени четири отрицателни рекорда

Най-студено тази сутринэе било в Казанлък с температура от –14, 8 градуса. В Кюстендил са измерени –14,6 градуса, в Монтана рекордната температура днес е –12 и в Свищов - минус 10 градуса. В София е измерена температура от –11 градуса, но това не е рекорд.

Жълт код е обявен в 12 области на Западна, Северозападна и Северна България заради опасно ниски температури. Кодът е в сила за областите София град, София област, Пернишка, Кюстендилска, Видинска, Монтанска, Врачанска, Плевенска, Ловешка, Габровска, Великотърновска и Търговищка.

Сутринта ще бъде твърде студено в областите с жълт код, с минимални температури между -10 и -15 градуса. За останалата част от страната обявеният код е зелен.

От запад облачността ще се увеличи – ще е разкъсана, значителна след обяд над западните райони, където на места привечер е възможно да превали слаб сняг. Минималните температури ще са ниски – между минус 5° и минус 10°, в западната половина на Дунавската равнина и затворените котловини до минус 15°- минус 16°. Там ще има и мъгли. Максималните температури в повечето места ще са между минус 3° и 2°, в Югоизточна България и по Черноморието до около 5-6°.

Времето е потенциално опасно, предупреждават от НИМХ. Прогнозираните метеорологични явления не са необичайни, но бъдете внимателни. Бъдете в течение на очакваните метеорологични условия и по възможност избягвайте рисковете.