Газова бутилка гръмна, рани пожарникар, извел старица преди взрива

Крими

15-12-2012, 11:27

Снимка:

Sredets News

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Огнеборецът се отървал с леки изгаряния

Газова бутилка се взриви в апартамент в Средец и рани пожарникар, който минути преди това успял да изведе старица от горящото жилище.

Инцидентът се случил малко преди 20 часа снощи в блок 5 а ул. "Преображенска" в града.

Бутилката изпускала газ, а по същото време в помещението горяла и печка на дърва, което довело до гърмежа, съобщиха от СредецНюз.

Минути по-късно на адреса пристигнали екипи, двама от пожарникарите се качили да спасяват възрастна жена от злощастния апартамент, разположен на третия етаж в кооперацията. След като извели старицата, пожарникарят Коста Тагавов опитал да отвори прозореца, но в същия момент газовата бутилка гръмнала. От взрива дограмата и стъклата излетяли навън, а пламъците подхванали огнебореца. Той моментално е откаран в бургаската МБАЛ, където го настанили за лечение. 

"В момента е в добро здравословно състояние, има леки изгаряния по лицето. Изписани са му медикаменти, след което е изписан за домашно лечение. Хубавото е, че от цялата работа единствените загуби са само материални", каза инж. Живко Гърков, началник на местната пожарна. 

Взривът помлял не само апартамента, но и паркиран близо до пожарната кола "Опел Астра". "Малко след като се прибрахме чухме адски силен взрив, блокът направо се разтрепери", разказаха съседи от горният етаж.