Криско отказал да пее за болно от рак момче. Организаторите са нагли, заяви певецът

БГ Музика

17-12-2012, 12:32

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Александър Попов

Всичко от Автора

Дано дадат хонорара ми на болния Миро, надява се рапърът

Понатрупалият популярност изпълнител Криско попадна в неприятна ситуация през уикенда. Организаторите на благотворителен концерт в Стара Загора го обвиниха, че не е имал сърце и си е тръгнал без да пее в подкрепа на болен тийнейджър. Събитието, което е организирано от рап формацията СтЗ Отбора, бе с цел събиране на средства за лечението на Мирослав Петков от Сливен. 16-годишният младеж е болен от рак на белия дроб и има нужда от средства за лечението си.

Според организаторите, Криско си е тръгнал, след като не е получил хонорара си, независимо, че бил увещаван, че на място ще вземе една част от парите, а до два месеца ще му бъде изплатена цялата сума. Те твърдят, че не продали достатъчно билети и затова отправили това предложение към Криско. Той обаче отказал да се качи на сцената.

След разигралия се скандал, във Facebook се разрази истинска буря, дори тръгнаха страници срещу Криско.

Самият певец също взе отношение по темата.

"Във връзка с тази глупост, която върви в нета... Организаторите на концерта в Стара Загора си измиха ръцете много добре и си направиха реклама. Какво се случи? Поканен съм да пея на благотворителен концерт и организаторите казват, че си има хонорари въпреки това и се съгласиха на условията. Отидох до мястото, казаха ми че нямат пари и аз отвърнах, че едната част от хонорара го давам за болното момче Миро.Те отговориха, че не ги интересува и ако искам да пея, ако искам - не. Супер нагло държание и никво отношение, за което нямаше как да получат обратното от мен. Пожелавам бързо оздравяване на Миро.

Повтарям, че това се случи заради наглостта на организаторите и в никакъв случай решението ми да не изляза не е свързано с Миро. Все пак парите, които не дадохте се надявам да ги дадете на момчето за да се оправи по бързо", заяви Криско.