Кметът на Тракия: След 20 години застой сега Пловдив е в небесата

Мисия Пловдив

18-12-2012, 14:31

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Петя Коленцова

Всичко от Автора

Най-младият район изпраща годината с нов храм и без каруци

В "Тракия" и целия Пловдив изградихме много неща, които са видими, каза кметът на обявения през тази година за най-добър район за живеене под Тепетата Костадин Димитров. Той представи отчета си за 2012 г.

Построяването на новата църква в района "Св. Преображение Господне" Димитров смята за най-мащабния и най-полезния проект. "Храмът е чакан 20 години", обоснова се той. Отварянето на филиала на детска градина "Червената шапчица" за 80 малчугана е другият ключов успех според кмета, както и подобреният вид на парк "Лаута". За напредък на екипа си той счита, че през "Тракия" вече не преминават каруци. "Върхът на наглостта беше, когато каруца спря на светофара пред новото кметство. Вече не може да ги видите в района", похвали се той.

Димитров не си спести похвалите за градоначалника Иван Тотев, дори си позволи и крайни оценки и изказвания за колегите му преди мандата на ГЕРБ. "Не знам дали всички осъзнаваме какъв кмет имаме. Пловдив не само напредва, а след влизането на кмета в длъжност направо се изстреляхме вертикалано в небесата", заяви Димитров. И не спря до тук. "20 години в Пловдив нищо не се е случвало", отсече той. 

Районният кмет си постави като проиритети за догодина изграждането на детската ясла, чиято първа копка беше направена преди месец, и обновяването на микрорайон А 10. В "Тракия" ще се изградят още парко места, а в голяма част от района ще има и велоалеи. През идната 2013 г. 215 хиляди лева, получени от гаражи, районната администрация ще вложи в инфраструктура и облагородяване на зелени площи. „Очакваме и още средства за спортна площадка, за преасфалтиране на парк "Лаута", обеща Димитров. За разлика от колегата си Десислава Желязкова, която управлява "Западен" и си писа "добър четири", кметът на "Тракия" не пожела сам да оцени свършеното през годината. "Да ми поставяте оценка не очаквам и от вас", обърна се той към журналистите.

Най-новата инициатива в "Тракия" е опъването на транспарант с лика на легендарния ни гимнастик Йордан Йовчев с надпис "Град на легенди". "Ще има големи постери на Христо Стоичков, Стефка Костадинова и други известни лица, прославили нашия град", съобщи кметът.

ВИЖТЕ СНИМКИ ВЪВ ФОТОГАЛЕРИЯТА!