Отношенията между България и Македония ще се оправят с преговори, не с писма

Свят

19-12-2012, 19:15

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Това призова бившият македоснки премиер Любчо Георгиевски

Вместо да си пишат писма Република Македония и Република България трябва да се седнат на масата и да преговорят.
Това каза бившият македонски премиер (1998-2002г.) и лидер на ВМРО-Народна партия Любчо Георгиевски. "Всички тези приказки, които ни разказват чрез писма и пощенски картички, нямат никакво значение за Европа. Самият факт, че със съседите си общуваме чрез писма означава, че нещата не върват", каза още Георгиевски.
Според него отношенията на Македония с България не са толкова критични като тези с Гърция. Любчо Георгиевски смята, че "поради несериозното отношение на властите в Скопие София е наложила вето за даването на дата за започване на преговори за членство в ЕС на Македония".
"На последната среща в Брюксел получихме две условия - извършване на реформи и намиране на компромис с Гърция. Не може да продължаваме да живеем в един затворен свят, в който ще си казваме един на друг колко сме умни, а светът ще върви напред без нас. Лично аз обаче смятам, че ние няма да може да издържим дълго време на това темпо поради вътрешното състояние на страната", каза още Любчо Георгиевски.
Бившият премиер е убеден, че ако властите в Скопие и медиите продължат да действат по същия начин Македония и през месец юни догодина ще получи отново двоен удар. "Вчера официално разбрахме, че Сърбия говори за автономия на Косово. С една дума всички говорят за компромис, за да се присъединят към ЕС", каза в заключение Любчо Георгиевски.