Bulgariautre: кой, къде, кога

Общество

27-12-2012, 19:17

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Събитията в страната утре, 28 декември

София

В 9.30 часа доброволците на Българския младежки Червен кръст ще дарят с подаръци малките пациенти на Университетската детска клиника по белодробни болести (бул. „Акад. Иван Гешов” 17). В 10.45 часа подаръци ще получат и децата, които са на лечение в Специализираната болница за деца с онкохематологични заболявания (ул. „Бяло море” 8).

От 13.00 часа в Държавно ловно стопанство „Витиня” министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов ще направи демонстрация на правилата за безопасен лов.

От 11.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на Сдружението на витошките ски и сноуборд училища на тема „Отново дискриминация на Витоша!”.

Пещера

В 17.00 часа на сцена срещу сградата на община Пещера ще се започне Етнофолклорен концерт с песни и танци от културното наследство на различните етнически групи, които живеят на територията на община Пещера – българи, роми, турци, армъни и гърци.

Сандански

В 11.00 часа ще проведе церемонията „Треньор на годината” и „Спортист на годината” в община Сандански за 2012 г.

В 15.30 часа ще се проведе ХХ Юбилеен Празник на младото червено вино. Обявяване на победителите за най-добро младо червено вино.

Банско

В 16.00 ч. граждани и гости на Банско започват серия от протести под надслов против зеления рекет и искане да втори кабинков лифт. Преграждането на пътя към Банско е планирано за 16.00 ч. в района на бензиностанция ОМВ.

Шумен

От 15.00 часа в зала „Форум” на хотел „Шумен” (ул. „Оборище №1”) представители на Инициативния комитет, който събра подписите за референдум за АЕЦ Белене, ще се срещнат с граждани.

Силистра

От 14.30 часа в заседателната зала на община Силистра ще бъдат наградени победителите в конкурса за коледно-новогодишна украса „Коледна звезда за Силистра”.