Черноморец не успя да повтори успеха си срещу Ямбол от есента

Спорт

07-01-2013, 05:15

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

В класирането бургаския тим заема 9-то място с актив от 3 победи и 7 загуби

Бургаските баскетболисти започнаха годината със загуба, след като загубиха първата си среща след подновяването на шампионата в НБЛ от бронзовите медалисти от миналото първенство Ямбол със 76:84.

Двубоят вървеше равностойно в първите три части, като домакините водеха в резултата през по-голямата част от играта до този момент. Момчетата на Дечо Коешинов поведоха и в решителната четвърта част, но по-опитният отбор на гостите отвърна със 7 последователни точки и поведе в резултата. До края гостите, водени от отличния в този мач Мартин Дурчев, отбелязал феноменалните 39 точки в двубоя, не допуснаха обрат и се поздравиха с победата. Така по-младият бургаски тим не успя пред своя публика да повтори успеха си от есента, когато в зала Диана победи сочения за фаворит отбор от Ямбол.

За бургаския тим най-резултатни бяха Константин Коев и Богдан Боев, които се отличиха с по 16 точки, а Джеймс Тайлър записа дабъл - дабъл с 15 точки и 15 борби. В класирането Черноморец заема 9-то място с актив от 3 победи 7 загуби.

В следващия кръг на 12 януари бургаските баскетболисти гостуват на младежите до 20 години от Теси, като това е реална възможност за постигане на 4-та победа в първенството на НБЛ.