Ето кой ще изиграе Левски в суперпродукцията за Апостола на свободата

Животът

07-01-2013, 11:14

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Снимаме епос за Дякона ала "Смело сърце"

Димо Алексиев е категоричният избор на сценариста

Актьорът Димо Алексиев ще се изиграе Левски в новия игрален филм посветен на Aпостола на свободата, пише BNews.

Моят титуляр за ролята е Димо, трябва самият Левски да се яви на кастинг, за да променя решението си. Иначе кастингът за останалите над 50 роли е до първите дни на февруари, както и през целия период на снимане - за малките и епизодичните, заяви сценаристът на филма Максим Генчев.

Продължаваме кастинга с видео проби, има 4 момчета с добра портретна визия, но се спрях на Димо. Това, че е висок 190 см., не ме притеснява, моето решение на образа е в посока мита легендарния герой. Няма да правя документален филм с игрални елементи и да търся жълтите новини, категоричен бе Генчев.

Общо 18 души са дошли за ролята на Левски, а повече от 570 са общо явилите се за филма кандидати. Освен Левски, във филма ще видим и Христо Ботев, Христо Големия, Панайот Хитов, Стефан Караджа, Филип Тотю и др.

Пари за зимния снимачен период има, снимките ще започнат на 18 февруари.

Продукцията ще излезе близо 2.5 млн. лева, разкриха от екипа при представянето на проекта през ноември миналата година в Пловдив.

Тогава и областният управител на Пловдив Здравко Димитров обяви, че ще дари една своя заплата за игралния проект. "Имаме нужда да показваме българското, да го отстояваме, не младите да свързват Левски само с футболния отбор", каза губернаторът.

"Няма как да не се получи страхотен филм. Това ще е хит", убеден е екипът. Ще има трилър, екшън, романтика, мистика. Лентата ще става за Оскар, надяват се от асоциация Българска Кинокласика и култура, които реализират проекта.

В сценария има доста сцени, които ще се снимат в Пловдив, в Стария град.