Китаец наe виртуални убийци в World of Warcraft за аватара на безработния си син

Варна Лайф

09-01-2013, 16:29

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Младежът от три месеца е зарязал работата си на програмист и дори не правел опити да си намери нова

В Китай на един баща така му дотегнало, че безработният му 23-годишен син пропилява цялото си време в интернет играта World of Warcraft (WoW), че наел виртуални убийци да затрият героя му, съобщава TGDaily.

Според изданието, младежът на име Сяо Фенг от три месеца е зарязал работата си на програмист и дори не правел опити да си намери нова.

Баща му решил, че ако аватарът на сина му постоянно бива убиван, то той ще загуби интерес към играта. За да осъществи плана си мъжът намерил играчи, които били на по-високо ниво от това на Сяо Фенг, нищо, че и той прекарвал по цели дни във WoW.

За съжаление и многобройните убийства на героя, който непрекъснато бил нападан от непознати играчи, не извадили младежа от играта. Той дори не виждал нищо странно в случващото се, докато един от "наемните убийци" не му обяснил за какво става дума.

Планът на бащата се провалил. Сяо Фенг продължава да нехае, че е безработен.

"Аз мога да играя, но мога и да не играя. Работа не търся, защото чакам да се появи нещо подходящо за мен", твърди младежът пред репортер на TGDaily.

През октомври изданието съобщи за друг китайски геймър, който в продължение на два месеца не излязал от интернет-кафене, печелейки злато в World of Warcraft.