Принц Уилям и Кейт Мидълтън се местят във "Вила" за 20 милиона

Кралицата подари един от най-очарователните си имоти на младата двойка

Чао на двореца Кенсингтън. Принц Уилям и Кейт Мидълтън ще посрещнат бебето си в провинцията, далече от градския живот, където нищо не може да поквари  детето, и далече от любопитните очи на тези проклети кралски сеирджии.

Кралицата подари на Уилям цяла вила, част от нейните имоти в Сандрингам още през юни, но очевидно сега тя е предала обекта официално, тъй като преди къщата се ползвала по-скоро като ваканционно жилище под наем, но явно херцога и херцогинята на Кеймбридж вече си имат собствен дом.

Всъщност, "вилата" е по-скоро двуетажно имение с капаци на прозорците и масивна тухлена фасада.

Новият дом се нарича Анмър Хол в Норфолк и се намира на около километър от домът на кралицата в Сандрингам.  

Постройката от червени тухли датираща от 1898 г. е в стил късен крал Джордж и е със статут на културно наследство. Тя е обгрижвана и подържана много добре през годините. Била обитавана от херцога и херцогинята на Кент в периода от 1979-1990

По принцип, новодомците ще разделят времето си между къщата в провинцията и апартамент А1 в двореца Кенсингтън. В действителност сега младото семейство дели едностайно жилище, докато апартамент А1  (бившият апартамент на принцеса Маргарет и сестра на кралицата), разположен на четири етажа с двайсетина помещения не бъде ремонтиран и обзаведен за бъдещите монарси.

Но, всъщност Уил няма търпение да се премести в Анмър Хол, "Той е селско момче и обича Норфолк, точно като баща си и прародителите си. Това е прекрасно, спокойно място и Уилям го обожава..." обяснява близък на семейството.

В действителност принцът е прекарал едни от най-щастливите си дни по време на своето детство именно в тази къща.

По-късно той често посещава имението, докато е отдадено под наем на Хю и Емили ван Кътсем, които са близки приятели на Принца на Уелс и херцогинята на Корнуол.

Ван Кътсем все още живеят наблизо със синовете си. Хю, Едуард и Уилям са приятели на херцога и херцогинята на Кеймбридж. Дъщерята на Хю, Грейс, е една от шаферките на кралската сватба през 2011.

За сега Анмър Хол е наета от Джеймс Евърет, собственик на кухня и фирма за изделия от дърво - Норфолк дъб. Той отказва да коментира дали желае да удължи договора, който изтича през март 2017 г., когато първото дете на Кейт и Уилям ще бъде на три години.

Миналата година стана ясно, че кралицата е планирала да подари на внука си и съпругата му още един от вилните си имоти в Сандрингам където той да отбележи своя трийсети рожден ден.

Тя притежава около 150 имота върху 20 хиляди акра земя и не е известно коя точно е избраната вила.