Вдовицата на шефа на "Гранити" се отказа от исковете си за 600 хил. лв.

Поредното заседание по делото продължава и утре с разпит на свидетели

"Не искам да коментирам мотивите си за оттегляне на исковете ми, достатъчно ми е тежко. Не е имало натиск, това е лично мое решение", бе лаконичният коментар на вдовицата на убития Стоян Стоянов, Мария Милкова по повод оттеглянето на исковете й срещу подсъдимите в процеса. 

Милкова се яви за първи път в съда след старта на процеса за убийството на Стоянов, с който живяха на семейни начала, а пред медиите днес тя обясни, че се надява и да е последния. Дни  преди днешното заседание вдовицата на бизнесмена,  в качеството си на граждански ищец и майка на дъщерята на Стоян Стоянов - Стеяна Стоянова, е оттеглила исковете за парични обезщетения, възлизащи общо за 600 хил. лв. В декларация тя оттегля и пълномощията си от двамата  защитници, които я представляват - адв. Куманова и адв. Трифонова. 

В хода на процеса днес бе разпитан свидетелят Жельо Демирев, който се оказа лежал в затвора с двама от подсъдимите по делото-Манол Хаджиев, сочен за физическия извършител на убийството на бизнесмена и Стоян Аврейския (предполага се, че става въпрос за Стоян Петров). Пред съда свидетелят обясни, че с двамата бил в приятелски отношения до излизането си от затвора. След това обаче не поддържали контакти. На няколко пъти се видял с Хаджиев, с който били от едно село. Една вечер той му показал пистолет, който обаче ако се наложи трудно би разпознал. 

Свидетелят Демирев обясни, че бил разпитван два пъти от полицията- веднъж в Бургас и един път във Варна. По делотообаче има два протокола с показания и двата от Бургас, като в единия била зачеркната дума. 

Процесът продължи с прочитане на обясненията на свидетеля, за което настоя държавното обвинение. 

Делото продължава и утре с разпит на свидетели.