Doro Pesch и руски банди с Deep Purple на Каварна рок фест

София Лайф

16-01-2013, 11:13

Снимка:

Каварна рок фест

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Deep Purple забиват в Каварна

Черно Фередже и Аналгин със Звезди също потвърдиха участие

След като стана ясно, че тази година на Каварна рок фест ще забият легендарните Deep Purple, организаторите добавиха в афиша още 7 групи с утвърдено име в историята на рока.

На 1 юни почитателите на хеви-метъла ще имат удоволствието да видят на сцената "Ария", известни като „Източният Iron Maiden". Бандата започва своята история с първия си албум, който излиза през 1985г. Песните им отправят много послания по теми като насилието, мъката, травмите от войната. Важен момент за израстването на групата е разрешението за солови концерти през 1986-а, като до този момент право за изпълнение на тежка музика има само руската група "Куиз". В 1987г. се сформира "златният" състав на "Ария", който записва албума "Герой асфальта". Този албум се превръща в хит, като от него са продадени над милион копия.

На втори юни пък на сцената ще се качат руските пънк пацифисти от "Алиса", които ще представят парчета от актуалния си албум "Саботаж".

Женското присъствие на феста ще бъде в лицето на немската рок звезда Doro Pesch. След като нашумява в бандата Warlock, тя започва самостоятелна кариера през 1989 година.

Няма да липсват и български рок групи, които да подгряват динозаврите, съобщиха организаторите. Сред тях ще бъдат Черно фередже и Аналгин, начело със Звезди Керемедчиев.

Все още се пази в тайна кой ще е хедлайнерът на първия ден от фестивала.

Промоционални билети, за двата дни на Каварна рок фест, вече са пуснати за продажба в мрежата на Eventim, на цена от 70 лв. Промоцията ще продължи до 31 януари, след което двудневният билет ще бъде на цена от 90 лв., а еднодневният - 60 лв.