209 отбора се включват в тазгодишните спортни игри

Футбол, баскетбол, волейбол, хандбал и тенис са само част от дисциплините, в които бургаските деца ще мерят сили през тази година

33 училища, с общо 209 отбора се включват в тазгодишните Общински спортни игри за ученици. Официаленият старт на игрите ще бъде даден днес от 17.00 часа в зала “Бойчо Брънзов”.

“Всяка година церемонията става все по-атрактивна и с все повече участници. Посетете я и подкрепете нашите деца в желанието им да спортуват”, призова кметът Димитър Николов.

Видовете състезания в спортния календар са футбол, баскетбол, волейбол, хандбал, тенис на маса, шахмат, бадминтон, лека атлетика.

Организатори на утрешното официално откриване и състезанията през годината са Община Бургас, Министерство на образованието, младежта и науката, Министерство на физическото възпитание и спорта, Регионален Инспекторат по Образование - Бургас, Областни и зонални съвети на Български Футболен Съюз и Общински детски комплекс - Бургас.

 

Организаторите вече обявиха подкрепата си за кандидатурата на Бургас за Европейска столица на културата през 2019 година, допълват от пресцентъра на Общината.