Свиха статуи за 12 бона в Созопол, грабят уиски и водка от кафене

Крими

19-01-2013, 16:15

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Бургазлия спипа крадец, докато отмъквал портмонето на касиерка

Две бронзови статуи и 6 медни улуци с различни размери за 12 хил. лв. са изчезнали от компекс Анел", разположен в местността "Буджака" край Созопол. Съобщението за наглата кражба е получено около 10 часа вчера. По данни на полицията обирджиите успели да изенасат две статуи - едната на момче в цял ръст с тегло 60 кг., а втората - женско тяло без крака, ръце и глава със същото тегло. Медните улуци пък били монтирани върху къщите в комплекса. 

11 бутилки вносен алкохол, уиски и водка, са изчезнали от кафе-сладкарница към интерхотел "Поморие". Установено е, че апашите се промъкнали в заведението след като разбили двете входни врати на хотела. От неработещата дискотека в момента пък са изчезнали седем цветомузикални устройства, закрепени на тавана.

38-годишен криминално проявен бургазлия пък се оказа крадецът на дамски портфейл в магазин на улица "Христо Ботев" 16. Това стало около 12,30 часа вчера. По данни на полицията мъжът свил портмонето, оставено под плота на касата. В него имало 520 лв. Случайно на бруталната сцена свидетел станал 42-годишен мъж, който не се поколебал да спре наглия апаш.

Собственичката на портмонето също се намесила и успяла да издърпа чантата и портмонето си секунди преди крадецът да успее да избяга. Само няколко часа по-късно обаче ченгетата закопчали 38-годишния крадец и го прибрали в ареста за денонощие.