Бургазлии забравиха за Тунис и Египет, стягат куфарите за Малта и Португалия

Туризъм

20-01-2013, 12:34

Снимка:

профи-тур

Автор:

Славея Стоянова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ранни записвания смъкват 20% от цената на летните почивки

Пакетите 55+ пестят до 100 евро, топ дестинациите Коста дел Сол и Барселона

Супер актуалните доскоро екзотични, но достъпни дестинации Египет и Тунис, омръзнаха на бургазлии и все по-рядко има записвания за почивка в тези страни.

По наблюдения на туроператори най-предпочитани за отдих напоследък са Малта, Португалия и Испания.

"През януари и февруари има търсене и за Бали и Тайланд, но като цяло най-много желаещи има за европейските маршрути - Португалия, Испания, Малта. По-рано имаше огромен интерес към Египет и Тунис, но сега има голям отлив към тези дестинации”, обясни пред Burgasutre Златка Илиева, управител на туристическа фирма.

Интерес има към Щатите, Израел, но преди всичко се котират близките и кратки пътувания, които не ангажират с дълги отсъствия от работа и големи суми.  В пика на ски сезона на голям интерес се радват курортите в Австрийските Алпи. Заради по-големите мащаби се там се предлагат по-ниска цена за същите услуги у нас. Освен това организацията там е по-добра, а съоръженията са много повече, посочват още турагенти. Пакетите обикновено включват само закуска и вечеря в хотела, защото почиващите изкарвали цял ден на пистите и обядвали там, в специално направени места.  

Пакетите 55+ пестят до 100 евро, топ дестинациите Коста дел Сол и Барселона

Прословутите туристически пакети 55+, които от години се предлагат масово на чуждия пазар привличат все повече интерес и у нас. От миналата година бургазлии активно се възползват от атрактивните отстъпки, които стигат до 100 евро.

Любими дестинации са Палма де Майорка, курортите около Барселона, Коста дел Сол и Валенсия, обясняват тур оператори. Пакетите са на база ол инклузив, включена  е и една екскурзия в района.