Велоалея, спортно игрище и нов пазар градят в Поморие през 2013-а

Мисия Бургас

25-01-2013, 14:32

Снимка:

община Поморие

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Фотографски дневници показва Иван Евтимов в Поморие

22 млн. лева залага Поморие за 2013 година

Кръговото кръстовище също е сред топ приоритетите на общината

Супер модерно спортно игрище, велоалея и пазар, на който да се предлага селскостопанска продукция ще бъдат изградени през тази година в Поморие. Част от проектите, заложени в капиталовата програма на общината е и кръгово кръстовище в морския град. Предвидени са и средства за основен ремонт на хандбалното игрище, което след обновяванията ще се превърне с модерна площадка за тренировки по волейбол, баскетбол, тенис на крот и маса, футбол.

Орез 2013-а ще бъде ремонтирана изцяло улица "Солна", мястото пред банката на кръстовището с улица "Професор Стоянов" ще бъде превърнато в паркинг за удобството на поморийци.

"По този начин се предвижда да бъде решен един основен транспортен проблем с трафика по тази улица.  Проектът за изграждане на кръгово кръстовище на ул. „Княз Борис”, до манастира, е сред основните приоритети заложени в програмата на общината", каза заместник-кметът Кунчо Гайдов. На срещата още стана ясно, че дворът на манастира може да се превърне в градски парк. След изготването на проект и след одобрението му от Епархийския съвет, теренът ще бъде предоставен за ползване от общината.

"Идеята е градинката пред читалището да се свърже с двора на манастира, за да се получи голям градски парк. Предвижда се тази година да се изгради и фонтан в кръглата зацветена площ на сегашната градинка", каза кметът Иван Алексиев. От местната администрация съобщиха, че има идеен проект за изграждане на статуя на покровителя на Поморие Свети Георги и на нова автогара в града, която да се намира на входа на града.

Макрорамката на бюджета на общината през тази година  ще бъде приблизително 23 млн. 5 хил. лв., като от тях 8 милиона и половина са държавен трансфер. 13 млн.пък са собствените приходи, а около 2 млн. са неусвоен банков заем.