Терористите от летището с паспорти от Австралия и Канада

Те били араби с двойно гражданство

Терористичната група, отговорна за атентата в Бургас, се състои от араби с двойно гражданство, единият от които има австралийски паспорт.

Това е едно от разкритията, до които са стигнали службите за сигурност при разследването на бомбената атака от 18 юли 2012 г., в която загинаха един българин и шестима израелци, съобщава "24 часа".

Арабинът с австралийски паспорт не е бил в директна комуникация с извършителя на атентата, но е бил засечен по същото време у нас, като има косвени доказателства, че двамата са свързани. След като самоличността на помагача била установена, името му е било дадено за издирване и са били информирани австралийските власти.

От ASIO - австралийската национална служба за сигурност в Канбера, обаче отговорили, че заподозреният не се намира на територията на Австралия.

За други двама от помагачите в терористичния акт има информация, че са с канадски паспорти. Тази следа все още не е потвърдена на 100%, но разследващите стигнали до нея заради френскоезичната връзка в атентата.