Купи си евтино къща и кола. НАП се грижи за това

Мисия София

31-01-2013, 12:43

Снимка:

НАП

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Агенцията пусна нов електронен портал за вещи за длъжници

Специален нов електронен портал на НАП ще дава възможност на желаещите да закупят апартаменти, леки коли, товарни превозни средства, парцели, магазини, дори и бензиностанция, на цени, по-ниски от пазарните.

Общо 259 вещи и активи на стойност 4,897 млн. лв. продава в момента агенцията, съобщават от НАП.

Това са вещи на длъжници на НАП или конфискувани и отнети в полза на държавата активи. В новия електронен магазин на НАП може да се търси по ключова дума, цена, населено място, категория на веща, номер на търга и други критерии.

Целта е това значително да улесни клиентите на НАП при търсенето на желаните от тях активи, като освен това желаещите да участват в търговете, вече могат да платят депозита си за участие онлайн.

Всеки, който проявява интерес да купи имот от НАП, трябва да знае, че за да се включи в наддаването трябва да преведе депозит за участие в размер на 20% от първоначално обявената тръжна цена.

Списъкът с вещите, които НАП продава, се актуализира всеки ден. В момента най-голям е броят на обявите за продажба на недвижими имоти в цялата страна и на тези за леки и товарни автомобили.
На сайта на НАП www.nap.bg има дори оферти за коли  със стартова тръжна цена от под 1000 лв., както и на камиони с начална цена от 5 000 лв.