Младите да остават в родните си места, призова Борисов и резна лента в Търговищко

Общество

02-02-2013, 13:27

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

"Работа, работа и само работа, иначе - няма пари"

Премиерът Бойко Борисов и министрите на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и на здравеопазването Десислава Атанасова, прерязаха лентата на ремонтирана пътна отсечка в Търговищко, част от Лот 21.

Дължината на реновирания път е 26 км, а в строително-монтажните дейности са вложени близо 13 милиона лева.

Той не е бил ремонтиран през последните 30 години.

"Не делим градовете, общините и проектите на малки и големи. Инвестицията в трети клас пътища е изключително важна. Предвидили сме половин  милиард лева за инвестиране в такива пътища. Нашата амбиция е през следващата година, когато започва новият период на финансиране, да получим минимум толкова, надявам се и повече средства, за да довършим започнато и покрием нуждите от развитие на пътищата, каза Павлова.

От своя страна премиерът заяви, че всичките инвестиции, които се правят в регионите е с цел младите хора да останат в родните си места и да имат работа.

По-рано през деня Борисов и Атанасова откриха четири обновени отделения и нов компютърен томограф в болницата "Св. Иван Рилски" в Разград.
 
Премиерът пожела на всички да излизат от болницата здрави, за да работят, защото без работа няма пари.

Той зарадва местните жители и с новината, че в Разград ще бъдат инвестирани 5 милиона лева за подобряване на центъра.

По време на церемонията отец Георги връчи на премиера икона на Св. Цар Борис Михаил Покръстител. Поводът бе дарение от 32 000 лв., което по разпореждане на Бойко Борисов ГЕРБ направи по сметката за втора православна църква в Разград преди няколко месеца.