Митничари спипаха хероин и фалшиви парфюми в уж празни буркани

Крими

02-02-2013, 14:47

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Количеството е внушително - за над 3 млн. лева

Служителите от митницата в Свиленград спипаха при проверка фалшиви парфюми за над 1 млн. евро и хероин за над 1 млн. лева в контейнер с празни буркани, съобщиха от Агенция „Митници”.

Контрабандната пратка била превозвана с влак от Турция за Западна Европа. По документи контейнерът трябвало да съдържа 22 палета с празни буркани турска фирма, а крайният адресат била фирма в Холандия. За краен разтоварен пункт обаче бил посочен град в Германия, което усъмнило митничарите и те започнали проверка на палетата.

Оказало се, че след първите четири палета с буркани имало тапа с празни кашони, а по-късно митничар се натъкнал на наркотика и парфюмите.

Оказало се, че освен декларирана стока, в контейнера има и 18 палета с общо 30 000 опаковки парфюми и тоалетни води, имитиращи 30 различни световно известни марки сред които Бос, Шанел, Гучи, Долче и Габана, Живанши, Армани и Келвин Клайн с пазарна оценка над 1 милион евро. Това е най-голямото количество парфюми-менте, задържани от митническите служители през последните години.

В два от кашоните пък имало найлонови пликове с хероин. Общото количество на наркотика е 8,5 кг на стойност над един милион лева по цени на съдопроизводството.