Направи си сам... път, за да го разруши... теч на "Софийска вода"

Мисия София

04-02-2013, 09:24

Снимка:

bTV

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Жители на Бистрица, изградили и асфалтирали сами път край домовете си, сигнализираха, че той системно се руши от течове

Жители на столичния квартал Бистрица, изградили и асфалтирали сами път край домовете си, сигнализираха, че той системно се руши.

Причината според тях е в изпускания на вода от резервоар на "Софийска вода", вследствие на което улица "Хотнишки водопад" била заливана периодично от кал и камъни.

"Проблемът е на повече от 5 г. Никога не сме снимали пътя да го показваме, не сме плакали, със собствени сили сме го оправяли – с асфалт и инертни материали всяко лято си го монтираме и стои читав, докато не тръгнат технологично едни огромни количества вода. Зад нас е преливникът на "Софийска вода", след 15-20 м пътят изчезва, по-високо от глезените се събира вода. Тази вода трябва да се събере в канавка, но тя не може да побере толкова вода", разказа един от жителите на Бистрица.

От водното дружеството обаче смятат, че проблемът е от спускащите се от планината води.

"Водите от височините от Витоша са основен проблем. Ние почистваме канавката, което не е наше задължение. Ангажиментът е на районната администрация да направи пътя, "Софийска вода" е само концесионер от 12 години, пътят е вероятно общинска собственост", обясни пред  bTV Станислав Станев от водното дружество.

Недоволните жители на Бистрица и дружеството са се споразумяли за скорошна среща, на която да бъде обсъден и евентуално решен проблемът.