Недоволни от сметката за тока: В неделя ще целим EVN с домати!

Бургазлии ще окупират сградата на енергото в 11 часа, искат пълна ревизия на дружеството

Пореден протест ще изкара бургазлии на улицата в неделя да се защитят от безхаберието на енерго монополистите, които товарят потребителите с десетки неразбираеми такси, непосилни и надписани сметки и неадекватните обяснения за космическия скок на дължимите суми.

Недоволни от политиката на дружеството се заканват по форумите и социалните мрежи да целят сградата на EVN с домати и да продължат да носят фрапиращите сметки и жълти стотинки, символ на нищетата и мизерията, до която ги докарва компанията.

“Оказва се, че плащаме реално 40% консумация на ел. енергия, всичко останало е някакви такси”, пишат възмутени бургазлии в страницата във Facebook, където се организира протеста в неделя.

“Таксите са незаконни. Те са за обезщетение към ЕРП ако евентуално се откажеш и се прехвърлиш на друго ЕРП... както знаем всички, нямаме възможност за такава опция, което е в разрез с европейските директиви...”, допълват други потресени от непосилните сметки за ток потребители.

От клуб Безопасни улици също подкрепиха инициативата и се включиха с конктретни предложения.

”Задължително едно от исканията трябва да е основна ревизия на електроразпределителните дружества, а именно какво количество енергия е предоставена и какво количество са отчели абонатите. Ще се види една огромна разлика, защо никой не говори за това?", питат от Клуба.

Освен да приканват към протест потребители в социалната мрежа съветват ощетените и излъгани клиенти на дружеството да си търсят правата по съдебен път и да подадат жалби.

Вторият протест в Бургас срещу монополните дружества ще се състои на 17-и февруари, неделя от 11 часа пред сградата на EVN на улица “Александровска” 1 срещу спирката на гарата.

Всичко за протестите срещу дружествата “Да запалим монополите-национален протест” може да следите на специално създадената страница в социалната мрежа evn.out of bg

Там може да публикувате мнение, снимков или видеоматериал или да подавате сигнали за нередности, свързани с монополното дружество.