Бъди солидарен с протеста, ела или спри тока за час, зоват в нета

Мисия Бургас

16-02-2013, 13:34

Снимка:

Facebook

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Над 1100 палят монополите в неделя

1400 заявиха във фейсбук, че ще окупират EVN от 11 часа утре

Безизходицата и липсата на диалог между потребителите и енерго монополите принудиха клиентите да измислят алтернативни начини как да изкажат гражданското си недоволство от ЕРП-тата.

Освен масовите ежедневни протести в най-големите градове има и предложения за неизползването на ток по време на шествията като солидарност с протестиращите на всички тези, които по една или друга причина не могат да се включат.

Хората, които нямат възможност да присъстват и да защитят правата си, да не използват ток в дома си докато траят протестите, зоват в интернет форумите и в официалната страница на събитието във фейсбук.

Все по-често отчаяни хора, които не могат да платят сметките си за ток или не получават адекватни отговори откъде идва по-голямата консумация и фактура предлагат национален бойкот и тоталното спиране на плащането на нереалните сметки.

"По инициатива на няколко човека има идея да се спре косумацията на ток за 1 час. Аз предлагам - едните да са на протест, а другите, които нямат възможност да присъстват, солидарно да спрат консумацията на ток в къщи за времето от 11 до 12,30 часа в неделя. ВСИЧКИ ЗАЕДНО ЗА БЪЛГАРИЯ!!!, пишат потребители.

"Единствената форма на протест, която приемам е да НЕ плащате нищо"!, предлагат гневни клиенти на монополите във Facebook.

За протеста в Бургас утре от 11 часа пред сградата на EVN срещу гарата почти 1400 души са заявили, че ще подкрепят каузата.

"Това събитие ще е лишено от партийна пропаганда, единствено общата цел за по-добро енергийно бъдеще (на по-ниски цени)", апелират организаторите на инициативата в социалната мрежа.

Почти 300% увеличение на сметката за ток на заведение

Почти тройна сметка получил Стоян Кръстев за заведение е Българово, оплака се той в редакцията на Burgasutre. Вместо обичайната 300 лв. последната фактура го хванала неподготвен с почти 300% над обичайното и сега той дължи на EVN 800 лв.

Мален Стойнов от Българово също получил неприятна изненада - фатурите, които плащат всеки месец са 60-70 лв., а последната била в пъти по-висока. Освен това често се случвало в дома им напрежението да пада под 220 V. 

С най-малко 100 лв. са увеличени масово сметките за ток, жалват се потърпевши от монополното дружество в Бургас.

Читатели на Burgasutre ежедневно се оплакат, че не са променили потреблението си, напротив изкарали са 10-15 дни извън дома си и недоумяват защо фактурите им набъбват вместо да спадат.

Burgasutre.bg продължава да приема вашите сигнали за нередности на тел 0879 951 562 или на e-mail  info@burgas.utre.bg