Най-моредният спортен комплекс в действие догодина по същото време

Мисия Бургас

17-02-2013, 17:13

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

С водосвет дадоха началото на строежа по проект за близо 3 млн.лв.

Само за 12 месеца ще бъде изграден най-модерния спортен комплекс в града в двора на бургаските гимназии ПМГ "Акад. Никола Обрешков" и ГЧЕ "Г. С Раковски". Това обяви днес кметът на Бургас Димитър Николов по време на първата копка на спортното съоръжение. Тя беше ознаменувана с водосвет, отслужен от отец Петър, в присътвието на министъра на образованието и науката акад. Воденичаров, заместник-кметове, общински съветници и областният управител Константин Гребенаров.

Инвестицията в изгрждането на съвременната база е близо 3 милиона лева, от които около 1 млн. лв са осигурени от просветното министерство.

"С реализирането на такива моредни спортни проекти се надяваме да привлечем повече деца към спорта, създавайки им добри условия и среда да развиват своя потенциал. За последните две години с разрастването на спортните бази в града двойно се е увеличил и броя на спортните клубове, което показва, че това е начинът учениците да бъдат по-ангажирани със спорт, отколкото с компютрите", каза по време на церемонията кмета Николов.

 

Базата, която ще се разпростира на близо 1000 кв. метра разърната площ ще включва многофункционален басейн, зали за борба, танци и различни спортни мероприятия, които ще се организират между училищата в града. Освен залите за спорт ще бъдат разкрити медицински кабинети, помещения за тренировки, съблекални, стаи за треньорите и дори кът за медалите. В триетажната сграда ще могат да тренират и клубове на други училища, които не са от възпитаници на двете гимназии.