Хотелиери и туроператори от цял свят на спа конгрес в Поморие

Форумът ще се проведе в морския град от 14 до 17 май

Усилена подготовка тече за 18-ти Годишен конгрес на ЕСПА, който ще се проведе в Поморие от 14 до 17 май. Престижният конгрес ще намери специално място в един най-значимите туристически форуми в световен мащаб, а именно ИТБ-БЕРЛИН. На него Европейската спа асоциация ще направи пресконференция, в която основен акцент ще бъде представянето на конгреса. 

Както Burgasutre писа България за пръв път ще домакинства на международното събитие. В средана на май в китния морски град ще пристигнат  хотелиери, туроператори, фирми за оборудване на спа центрове, спа продукти от цял свят. 

"Считаме, че събитието ще насочи вниманието към България, като към дестинация, предлагаща целогодишен, висококачествен, конкурентен и разнороден медикъл спа, спа и уелнес продукт. Със своите над 600 използваеми водоизточника на лечебни минерални води страната ни има реален шанс да се нареди сред лидерите на Европейската СПА карта – кауза, върху която работим в последните пет години", обясниха от местната администрация. 

Европейската Спа Асоциация е организацията, обединяваща над 20 държави членки на ЕС, развиващи направленията медикъл спа, спа и уелнес, със седалище в Брюксел. Български Съюз по балнеология и спа туризъм е член на Европейската Спа Асоциация от 2007-ма година.

Междувременно в община Поморие се прие бюджетът за 2013-а. Приоритетите при създаване на бюджета са образованието, социалните дейности, чистота и поддържане на социалната и техническа инфраструктура, обясни зам.-кметът по бюджет и финанси Янчо Илиев Общата рамка на бюджета е 23,5 млн. лева, като от тях 19,4 млн. лв. са текущ бюджет и 4,1 млн. лв. капиталов бюджет.

В Капиталовата програма за тази година се предвижда изграждане на кръгово кръстовище, велоалея, временен пазар за селскостопанска продукция, основен ремонт на хандбалното игрищеремонт на източното нереновирано крило на ПГТ "Алеко Константинов", съобщиха от община Поморие.