Чудо! Крушка навъртя 600 лв. ток без дори да е включена

Мирослава Бояджиева буквално се втрещила, когато получила сметката от EVN

Поредното чудо на чудесата поднесено от EVN едва не доведе инфаркт на бургазлийката Мирослава Бояджиева. Жената получила рекордна сметка за ток от 545 лв. за помещение от 15 кв. м., което дори не ползва.

Мирослава буквално застива, когато вижда, че за двете стаи с по една крушка в тях електромерът е навъртял близо 600 лв. ток. Моментално отива в EVN, като мисли, че вероятно има някакво объркване, но уви такова според дружеството няма.

Още по-изумена остава обаче, когато отива на адреса, където се намира необитаемото помещение с бомбастична сметка за електричество и вижда, че електромерът далеч не е на мястото, където е бил последния път.

Намира го закрепен на тухлената стена на фасадата  и освен, че е разпломбиран, но и върти като луд. Веднага сигнализира в дружеството и настоява за проверка. Не след дълго техници на дружеството идват отново преместват таблото, пломбират го и си тръгват, пак в отсъствието на бургазлийката.

„Никой не ме предупреди за смяната на елктромера. Свалили са моя, сложили са техен в мое отсъствие. Аз не съм била там, не съм дала съгласие, най-малкото ако присъствах щях да си запиша данните преди да го свалят”, жалва се Мирослава. Жената входира втора жалба, в която настоява електромерът да бъде изследван в лаборатория.

„Отново изпратиха техници, единият каза, че електромерът е изправен и работи. Оставиха жалбата ми без уважение”, обяснява потърпевшата. „В този имот живя покойната ми баба.

След смъртта й аз наследих 2 стаи от него. Преди годинии го давах под наем. Дори и с наематели сметката за ток не е надвишавала 20 лв. Как изведнъж от 20 лв. скочи на 545 лв. и как изобщо е възможно една крушка да навърти толкова електричество при положение, че дори и не е била пусната”, пита потърпевшата.

Мирослава Бояджиева е входирала множество жалби до електроразпределителното дружество, полицията също е разследвала случая, но без експертна оценка и проверка на електромера в лицензирана лаборатория няма как да докаже, че уредът е манипулиран, каквито съмнения има бургазлийката.