Топка с автографи на футболисти на Ботев и картини на Светлин Русев на търг за Ани (СНИМКИ)

На благотворителния салса бал в "Лайпциг" бяха събрани 10 000 лева

Стотици приятели и добри хора снощи се събраха на благотворителния салса бал "Помогнете да спасим Ани" в хотел “Лайпциг”. Всички салса клубове в Пловдив уважиха младата жена и майка и дариха по частица от себе си за нейния живот.

На търг в полза на Ани бяха продадени осем картини на художниците Недялко Шилев, Наум Хаджимладенов, Светлин Русев и др. Заместник-кметът Георги Титюков успя да спечели наддаването за един от двата автопортрета на Цанко Лавренов. Той стана собственик на произведението на изкуството срещу 250 лв.

Сани Алекса също се включи в акцията. Тя дари оригинална плоча на Франк Синатра и любимите си слушалки, които бяха продадени за 200 лв. Топка с автографи на футболистите от “Ботев Пловдив” бе едно от най-желаните неща в търга. Наддаването за нея стигна до 550 лв.

Най-голямо участие в благотворителната акция взеха възпитаниците на “Салса Де Куба”. Школата активно се включи в организацията и снощи забавлява гостите. Великолепни бяха изпълненията на “Мюзикхолен Театър – Пловдив” с ръководител Николай Серафимов и “Салса де Куба” начело с  Илиян Божанов и Златка Ангелова.

Водещ на вечерта бе Йоана Тодорова – продуцент и автор на “Бели Нощи”.

Танците, в които се включиха всички гости, продължиха до малките часове.

На двата входа към залата в хотел “Лайпциг” бяха поставени кутии, в които всеки желаещ  направи своето дарение. Крайната сума, която бе събрана, е около 10 000 лв.

32-годишната Ани, чиято история разказа Plovdivutre.bg, е с остра форма на левкемия. За да живее, е нужна незабавна костно-мозъчна трансплантация. От ноември м.г. младата майка на Рая е на тежка химиотерапия.

За да се пристъпи към лечение, са нужни 170 000 евро. За две седмици стотици добри хора помогнаха с пари, надежда и молитва. Нужно е още малко, за да бъде успешна кампанията и Ани да има шанс да се лекува.

Скоро семейството ще лети до Германия. В немската клиника тя ще бъде подложена на изследвания, за да се намери най-подходящият донор.

Малката дъщеричка, Мирослав и близките на Ани се обръщат към всеки, който може да помогне. За да върнем усмивката на майката, за да расте детенцето й обичано.

Направена е дарителска сметка на името на: Анна Николова Паунчева

Райфайзенбанк:

BIC: RZBBBGSF

IBAN No:

В лева: BG74RZBB91551092359002

В евро: BG77RZBB91551492359012

Адресът за даряване чрез PayPal: miroslav7@abv.bg

Посетете и "ПОМОГНЕТЕ ДА СПАСИМ АНИ" във Facebook.