Меле даде старт на протеста в Пловдив на 3-ти март (+) (СНИМКИ)

Мисия Пловдив

03-03-2013, 11:49

Снимка:

Plovdivutre.bg, архив

Автор:

Димитър Иванов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Участникът в мелето: Опасност съм - казвам истината (СНИМКИ)

Човек на Курдов "поискал да яхне митинга", от "Че Гевара" го заляха с кафе

Разправии, блъскане и скандали дадоха начало на митинга в Пловдив в деня на Освобождението на България 3-ти март. Причината – бизнесмен от Марково, човек на Петър Курдов поиска да говори пред 5-те хиляди пловдивчанина излезли на днешния митинг от 11 часа на площад Централен, видя репортер на Plovdivutre.bg. Днешното недоволство не можа да пребори рекорда на предишния неделен протест в Пловдив по численост. Мирослав Киряков, озвучител, аниматор и собственик на ледената пързалка на площада в Пловдив се спречка с лидера на комунистическо движение „Че Гевара“ Павел Иванов. Иванов го овбини, че няма право да говори пред множеството и „да яхва вълната на протестите“. "Водач на протеста няма да бъде някакъв озвучител и педагог", избухна Иванов, който е един от най-активните протестиращи и всяка вечер излиза на митингите. По думите му Киряков е провокатор и се опитва да провали недоволството в Пловдив.

Разпрата доведе до сбиване, но полицията бързо реагира и успя да предотврати по-сериозни последствия от боя между двамата. По време на разпрата Иванов лисна кафе в лицето на бизнесмена, а Киряков отговори, че ще търси правата си по съдебен ред. Киряков е приближен на Петър Курдов и на Алексей Петров, научи репортер на Plovdivutre.bg.

В момента множеството вече отново се върна на площад Централен, от където стартира масовото недоволство днес. Някои останаха пред пощата, а други се отправят към община Пловдив по Главната. При преминаването им покрай кметството първия път някои от хората скандираха срещу градоначалника Иван Тотев. Протестиращите не успяха да се спрат пред сградата на енергоразпределителното дружество, заради полицейски кордон, който попречи на първоначалните им планове. При преминаването си в близост до EVN недоволстващите скандираха: "Мафия! Вън, EVN". След това шествието продължи по бул. "6-ти септември", спря се пред Съдебната палата с традиционните възгласи "Мафия! Вън!" и се отправи към хотел "Тримонциум" по бул. "Цар Борис III Обединител".