Участникът в мелето: Опасност съм - казвам истината (СНИМКИ)

Протестиращите в Пловдив се сбиха кой да вземе думата пред множеството. Човек на Курдов "поискал да яхне митинга", от "Че Гевара" го заляха с кафе

Днешният голям протест стартира с разправия и меле между Мирослав Киряков и водача на комунистическо движение „Че Гевара“ Павел Иванов. Озвучителят на ледената пързалка в Пловдив разказа причините за разразилия се скандал пред репортер на Plovdivutre.bg.

По думите му протестиращите са искали от него да помогне с това, което умее – озвучаването на масовото недоволство.

„В един момент се оказа, че хората на левите са главни организатори и не желаят аз да озвучавам“, разказа Киряков.  "Когато прозвуча първата песен и взех микрофона да приветствам хората, медиите започнаха да ме разпитват", допълни той.

Според Киряков в същия момент се появил Павел Иванов и когато вижда насочените камери в него извиква: „Провокатор!“. Следва реплика от страна на озвучителя, а Иванов го залял с кафето си.

„Опасност съм за Иванов, защото казвам истината“, коментира Киряков. Той си обяснява постъпката на водача на комунистическото движение с това, че Павел видял как медиите искат обяснение от озвучителя. “Нищо против левите в страната. Просто това деление на сини и червени не доведе до нищо добро. Нека не допускаме повече такива грешки!”, каза в заключение залятият с кафе.

По информация на Plovdivutre.bg присъствието на Киряков на днешния протест не е само озвучаването. Той е приближен на Петър Курдов. Преди дни футболната легенда обяви, че застава начело на сдружение „Гражданска инициатива“, което щяло да брани интересите на българите.