Смъкнаха кръвното на Бойко, но пък цял живот ще е на хапове

Това, което се случва в държавата му се отразява, заяви шефът на Правителствена болница

Премиерът в оставка Бойко Борисов е изкарал спокойно нощта, съобщи директорът на Правителствена болница проф. Любомир Спасов.

По думите му кръвното е било по-високо тази вечер само към 2:00 и 5:30 часа. Горната граница е достигала до 160, но в момента премиерът в оставка е спокоен.

"Днес ще видим какво е състоянието му и в зависимост от това, ще решим бъдещите си действия по отношение на лечението", посочи проф. Спасов пред Нова ТВ.

Той бе категоричен, че причина за повторното влошаване на здравословното състояние на Бойко Борисов е силно нервно и психическо напрежение.

"Със сигурност това, което се случва в момента в държавата се отразява и на него", коментира проф. Спасов.

Той посочи, че при повторното приемане на Борисов в болницата кръвното му е било 180/100. При приемането си в болницата премиерът в оставка е сложен на системи.

"Със сигурност оттук нататък цял живот ще трябва да е на поддържащи медикаменти", обясни шефът на Правителствена болница.

Както е известно само в рамките на седмица премиерът в оставка за втори път бе приет в болница заради високо кръвно. На 25 февруари той бе хоспитализиран заради хипертонична криза. Кръвното му налягане тогава достигаше стойности 190/110. То е повлияло върху исхемичната болест на сърцето, от която той страда от години.