Над 250 хил.лв. кръвнина искат от Менашки бащата и приятелят на Мария

Процесът срещу ексченгето тръгна по съкратената процедура

Граждански искове за над 250 хил. лв. от страна на бащата на Мария Златанова - Максим Златанов, и приятелят й футболистът Симеон Куминков бяха заведени по време на процеса днес за убийството на красивата брюнетка от Самоков.

Двете страни бяха конституирани като граждански ищци и частни обвинители. Бащата на убитото момиче поиска 200 хил. лв. за претърпените болка и страдания и 2 000 лв. за направени разноски по погребението на дъщеря си. Искът на Симеон Куминков, който също пострада в нощта на убийството е в размер на 50 хил. лв.

Самият процес тръгна по съкратеното съдебно производство по настояване на защитата. Обвиняемият Михаил Менашки призна всички факти и обстоятелства в обвинителния акт, което му гарантира намаляне на присъдата с 1/3.

Преди даване ход на делото двамата му адвокати Красимир Кацарски и Станко Кралев настояха за повторни две експертизи - съдебно-медицинска и психиатрична. Искането обаче остана без уважение от съдия Стефан Стойков, тъй като такива вече са извършени.

Михаил Менашки е обвинен по най-тежката буква от НК, за предумишлено убийство извършено с особена жестокост. Ако бъде признат за виновен може да получи от 20 до 30 год. затвор.

Процесът продължава в 14 часа с пледоарии на страните.