Ани: Искам да видя първото зъбче на Рая! Аз ще се преборя!

Лична изповед. Ани е в Германия, търсят донор за трансплантация

32-годишната Ани от Пловдив пристигна в германската болница, където започва истинската война с левкемията. Хиляди хора у нас и в чужбина й протегнаха ръка. За няколко дни в дарителската сметка се събраха 179 808,45 евро.

Сега на Ани й предстоят сериозни изследвания, за да се намери донор.

Ето какво сподели младата жена, часове преди да отлети, за да живее:

"Когато съдбата те изненада !

Когато живееш, когато мечтаеш, когато очакваш най-голямото си щастие, даже не се и замисляш, а изведнъж се оказва, че трябва да се пребориш с най-голямото нещастие.

А аз имам моята малка дъщеря, имам Миро, имам приятели... Животът се изсипа върху мен просто ей така, а аз?

Искам да видя първото зъбче на Рая, първото обелено коляно, искам да обичам и да бъда обичана, искам да танцувам, искам да греша, искам да падам и ставам, искам да продължа.

След като си се срещнал с левкемията, осъзнаваш - колко маловажни неща са ми се стрували значими, колко моменти ей така са прехвърчали покрай мен, колко неща съм виждала черно - бели, а те са толкова цветни, колко окована съм сега, а колко съм жадна !

Видях - хората с огромни сърца, приятели и напълно непознати!

Видях - надежда, много надежда!

Видях - вярата в себе си, във всички до мен!

Благодаря Ви от цялото си сърце. Аз ще се преборя!"

Съпругът на Ани, Мирослав, обяви снощи, че в дарителската сметка има 179 808,45 евро. Той благодари на всички добри хора - познати и далечни, които се включиха в кампанията. Мирослав казва, че от средствата досега са платени 3 909.81 евро за предварителните изследвания на Ани в клиниката DKD-Wiesbaden. Те ще дадат възможност да се задейства търсенето на донор в централния регистър ZKRD/ на Германия. Към него е преведена сумата от 15 000 евро, за да осигурят донор.

Самолетните билети са 2 891.01 лева и са преведени. Семейството ще остане в болницата около седмица. След това Ани ще бъде повикана за същинската част - трансплантацията. Тогава ще бъдат преведени и въпросните 170 443,90 евро.

Мирослав информира дарителите, че от сметката не са възможни тегления в брой и плащанията стават само по банка след представени документи. Всичко, свързано с младата жена, може да следите на Facebook страницата "Помогнете да спасим Ани".