Червените скочиха срещу морските кметове, не прочели текста за мораториума правилно

Никъде не става дума за строителство в частни имоти, а само върху държавни и публични общински терени, твърдят от столетницата

Бургаската структура на БСП скочи на черноморските кметове във връзка с предложението на червените за мораториум върху строителството, срещу което вчера възроптаха градоначалниците на Поморие, Царево, Созопол и Приморско. Според столетницата текстът не бил прочетен правилно.

"Никъде не става дума за строителство в частни имоти, а само върху държавни и публични общински терени", уточни на среща с журналисти днес областният лидер на  БСП - Атанас Зафиров.

Въпреки, че днес народните представители не приеха внесеното от червените депутати предложение за налагане на забрана за строеж в 12 местности на територията на област Бургас, местните социалисти излязоха със свое становище по темата.

По думите на Зафиров мораториума просто повтаря текстовете в Закона за Черноморското крайбрежие. 

"Кметовете от ГЕРБ, които вчера обявиха, че мораториумът върху разпоредителните сделки и строителството по Черноморието е ненужен, популистки и спъва развитието на морските общини, лъжат”, заяви областният лидер на столетницата. 

Припомняме, че вчера кметовете на Созопол, Приморско, Царево и Поморие обявиха, че предложеният от социалистите меморандум стъва развитието на общините и е в пълен контраст с намеренията на червените политици за опазване на природата, предвид, че се отипаха да прокарат проекти, от които ще доведат до екологични рискове и отлив на туристи.