Като за 8 март: Жените с парцала 1,5 години от живота си

Животът

08-03-2013, 12:45

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Мъжете отделят два пъти по-малко време за танц с бърсалката

Британските жени прекарват 12 896 часа от живота си в чистене на къщата, което се равнява на година и половина, показва ново изследване.

Но докато жените отделят средно по четири часа седмично за чистене на дома си, мъжете заделят два пъти по-малко време за тази дейност – само 6448 часа от живота си. Освен това 16 на сто от мъжете признават, че оставят чистенето на дома на партньорката си, а 20 на сто казват, че никога не са чистили основно жилището си.

Не се знае доколко тези часове се отнасят до нашата страна, но 32% от британците се задоволяват само с минимално чистене на дома си, а 17% признават, че мразят да чистят. Жителите на Глазгоу, Кардиф и Лийдс най-вече определят жилищата си като "много чисти", а най-немарливи към домовете си са тези в Нюкясъл и Манчестър.

18% от британците държат много на хигиената и чистят тоалетната седалка всеки ден, а 66% мият работните плотове в кухнята си ежедневно. 75 на сто от хората чистят кухненския си под веднъж седмично, а други 75 на сто никога не са подлагали килимите си на дълбоко почистване, макар че 90% от анкетираните заявили, че имат килими в дома си.