Мега продукцията на Marvel "Железният човек" 3 в кината през април

За пръв път новата лента е продължение на два филма - "Отмъстителите" и "Железният човек" 2

Новата лента от фантастичната поредица за милионера-супергерой Тони Старк ще тръгне в киносалоните седмица преди официалната премиера в Щатите на 26 април. В продължението Железният човек ще се сблъска с един от най-популярните злодеи в света на супер героите-Мандарина (Бен Кингсли). Историята ще постави под съмнение свръхсилите на Старк чрез революционния биологичен вирус "Екстремис", разработен от учените Олдрич Килиан (Гай Пиърс) и Мая Хенсън (Ребека Хол).

С излизането на новия, финален трейлър на Железният човек 3 създателите на филма разкриха още подробности за сюжета и героите в третата част на една от най-успешните продукции от Вселената на Marvel. Филмът е не само кулминация на предишните два филма за Тони Старк, но и продължeние на историята на героя, която видяхме в "Отмъстителите", разказва продуцентът Кевин Фейдж.

"Това, което го прави изключително вънуващ проект за нас е, че всъщност е продължение на два различни филма". Във Вселената на Marvel всяко събитие, което се случва на героите в един филм, влие директно и предизвиква последствия в историите им и в другите филмови поредици на студиото. Макар премеждията от "Отмъстителите" да са вече зад гърба му, Тони Старк все още се опитва да се възстанови и да върне баланса в личния си живот.

Точно това емоционално състояние на героя, който във филма жертва себе си и премина през портал към друг свят, за да спаси Земята, вдъхновява създателите на новата лента да погледнат към идеята какъв би бил Тони Старк без своите пари и изобретения. Да се върнат към началото и да принудят героя да намери начин наново да се превърне в супергерой.