Македонци точат ножа на Божидар Димитров, той ги кани на ресторант

Крими

11-03-2013, 16:12

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Шефът на НИМ с поредна смъртна заплаха

За пореден път македонци заплашиха със смърт директора на Националния исторически музей Божидар Димитров, като този път той е получил писмо с 30 листа, явно писани от различни хора.

"В това писмо заплашват мен и Каракачанов със смърт, предупреждават ни да не стъпваме в Македония, тъй като няма да се върнем живи, и други подобни глупости", каза пред Фокус Димитров.

Това е третата закана към шефа на НИМ, като според него този път е по-сериозно, тъй като предните две били от студенти с психични отклонения.

"Подписали са се като членове на неизвестна на мен организация - МПГ. Какво означава това, не знам. За подобни акции, много често в Македония използват навиячите, както ги наричат там, фенове на футболни отбори и най-вероятно се касае за това", коментира още Божидар Димитров.

Той смята да се обърне към българското контраразузнаване, като утре ще подаде сигнал.

"Ако те не обърнат внимание, аз каня на обяд всички тези 30 човека в сръбски ресторант, в близост до музея. Да видя какво толкова искат от мен. Аз само пиша и разказвам, каква е историята на Македония каквото е, и каквато я споделят и хиляди учени по цял свят, с изключение на една шепа учени от Скопие", обясни Димитров.