Петко Русинов на "Атлантик" ще е почетния консул на Естония в Бургас

Мисия Бургас

18-03-2013, 11:15

Автор:

Burgasutrе

Всичко от Автора

Н. пр. Томас Кук и Борис Халачев пристигат за откриването на мисията

Заместник-министърът на външните работи на Естония Лаури Бамбус пристига в Бургас.Той ще присъства на официалното откриване на почетното консулство на Република Естония в Бургас. Ще бъде представен и почетния консул Петко Русинов. Седалището на консулството е в административната сграда до Рибно пристанище. То ще обхваща териториите на областите Бургас, Добрич, Силистра , Шумен и Варна. Почетното консулство се открива с решение на правителството ни. То е във връзка с промяна на консулския окръг на консулството на Република Естония в Република България.

Петко Русинов е председател на борда на директорите на фирма „Атлантик” АД, чийто предмет на дейност е търговия с риба и рибни продукти. Той е вторият почетен консул на Република Естония в Република България. Неговите функции ще бъдат особено полезни за немалкия брой естонски туристи, които ежегодно посещават българското Черноморие през летния сезон.

За церемонията в морския град ще пристигнат освен заместник-министърът на външните работи г-н Лаури Бамбус и посланикът на Естония в България Н. Пр. Томас Кук, а както Борис Халачев, почетен консул на Република Естония в София.