Кметът Николов: Щастлив съм, че съм част от неповторимата бургаска общност

Над 380 хиляди души за трети път заявиха, че Бургас е топ градът на България

"Независимо от трудните моменти, затвърдихме самочувствието си, че Бургас се развива. Щастлив съм, че съм част от неповторимата бургаска общност". 

Така коментира кметът Димитър Николов радостната новина, че до табелката "Най-добър град за живеене" на входа на Бургас, вече не е само една.

През настоящата година хората определиха мястото му на първенец, давайки над 380 хиляди гласа, и така според критериите Бургас получи 65,5 точки. В читателския вот подкрепата си за Бургас са дали и жители на Варна, София, както и българи, живеещи в чужбина. 

"Благодарение на усилията на всички мои колеги и на екипа, с който работим, първите резултати преди няколко години, вече станаха много по-видими, много по-осезаеми за града", заяви Димитър Николов и благодари за високата положителна оценка на всички, които са подкрепили Бургас в гласуването.

Той уточни, че амбицията на администрацията е била Бургас да се превърне в аткрактивен за жителите и туристите и най-вече превлекателен за младите хора.

"Амбициозната ни задача и искреното ни желание беше нашите съграждани да възвърнат самочувствието си, че живеят в един добър град, въпреки, че не всички проблеми са решени, а често докато се справяме с един, излизат много други", сподели още за Burgasutre градоначалникът.

Той обаче е категоричен, че независимо от трудните ситуации задачата на всички общини е да продължат да влагат максимални усилия и труд, за да могат градовете да се развиват и жителите им да живеят по-добре.