Заместник-кмет по строителството в Бургас става депутат

Животът

22-03-2013, 14:36

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Костадин Марков: СДС води съвсем самостоятелна политика от ГЕРБ

СДС - Бургас първи излезе с подредена листа за изборите

Заместник-кметът по строителството в община Бургас и областен лидер на сините води листата на СДС в номинациите на народни представители. Костадин Марков беше единодишно подкрепен в кандидатурата за депутат от общинските и областно ръководства. 

11 кандидат-депутати за предстоящите парламентарни избори номинира областният съвет на седесарите, като листата ще бъде допълнена с членове на коалиционните партньори. Сред тях са ПП „Обединени земеделци”, Радикалдемократическа партия в България, Българската социалдемократическа партия ( БСДП), Движение "Гергьовден" и Гражданско сдружение "Патриот". 

В сегашния вариант на листата на сините има както партийни членове на СДС, така и представители на гражданската квота. Освен водачът на СДС -  Костадин Марков по ред на гласовете бяха подредени и останалите кандидати за народни представители на десните. 

Общинският съветник от СДС в Бургас и адвокат по професия - Вълчо Чолаков е на второ място в листата, а след него застава и председателят на общинския съвет на СДС, отново юрист - Константин Райков. Четвърти в листата изненадващо застава един от най-популярните в Бургас не само на терена футболни легенди - Милен Георгиев, бивш играч на "Нефтохимик" и настоящ собственик на модерен спортен комплекс. 

Веднага след него влиза младата надежда на партията - Дончо Златев, който е  студент и отговорник за младежката политика на партията. След него са политологът Венелин Ангелов, 
Диана Димова – мениджър социални дейности и двама бизнесмени Петър Янев, Димо Рачев и
Яни Скумов – икономист, а последният в листата е още един млад студент - 
Кристиян Трифонов.