Ако искаш да си звезда от мюзикъл, бягай на кастинга на "Петлите"

Уникалната формация набира таланти за първия си подобен проект

До края на този месец организаторите на първия мюзикъл, изигран от деца без родители, и посветен на темата за хлапе, израснало в сиропиталище, ще издирват нови звезди за участие в лятната премиера.

На 30 март в Младежкия културен център в града ще бъдат селектирани най-новите актьори, които ще влязат в сценичното превъплащение. Освен за първия си мюзикъл младежите от танцовата формация ще ангажират най-талантливите участници в кастинга за предстоящото им трето поредно национално турне, което ще се състои в средата на юли. 

Плановете на децата от "Петлите" са това лято да обиколят с най-новата си арт програма и международни конкурси. Изискванията за участие в кастинга са актьорите да са на възраст от 8 до 20 години, танцови умения и добра дисциплина.

"За първи път правим толкова сериозен и голям проект за мюзикъл, затова са ни необходими още таланти в групата. Репетираме всеки ден, а вече имаме и уговорки с няколко известни личности, които също ще вземат участие в премиерата", уточни ръководителят на формацията - Георги Димитров.