Правят в айтоския парк суператракцион със скално катерене и приказни герои

Проектът е готов, но засега няма европрограма, по която общината да кандидатства и финансира изграждането му

Кът за стрелба, скално катерене и атракцион с приказни герои за най-малките са сред забавленията, които предвижда да изгради община Айтос в парк "Славеева река". Местната администррация предвижда да монтира збавленията за малки и големи в зоната и да направи мястото притегателна точка за отдих и релакс. Засега обаче няма мярка по европрограмите за финансиране на проекта. 

"Проектът за парк "Славеева река", част от който е и зоологическата градина, е свързан с подобряване на инфраструктурата и посетителски центрове за децата и и връзката между парка и етнографски комплекс "Генгер", който също е в обсега му. Като цяло ще има съоръжения за спорт, стрелба, скално катерене", казаха за Burgasutre от общината.

Зоологическата градина пък ще се сдобие с информационен център за посетителите, където всеки ще може да се запознае с любопитни факти за животните. Обновяване на ветеринарния пукнт и клетките на обитателите на градината също са част от общинския проект.

"И по двата проекта няма такава мярка, по която да се кандидатства. Всеки момент очакваме новия период от 2014-2020 година", казаха от местната администрация и се допълниха , че се надяват в новия финансов период да бъде отворена подходяща мярка за финансиране на мащабните проекти.

Както Burgasutre писа айтосткият зоокът се стяга за подновяване на лиценза. Работи се и по последното предписание на комисията за разширяване въртрешните помещения на маймуните. 

Междувременно пък в градината се родиха 12 камерунски козлета и 3 муфлончета.