Над 600 кг развалена храна и напитки откриха в сезонен обект в Бургас

Новините

03-04-2013, 13:28

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кои храни са по-скъпи от началото на 2013 г.?

Продуктите с изтекъл срок на годност са насочени за унищожение, на собственика е съставен акт

На 620 кг хранителни продукти с изтекъл срок на годност се натъкнаха при проверка на временен обект в Северна промишлена зона инспектори от местното звено на Агенция по храните.

На място проверяващите установяват не само, че се продават развалени продукти, но и че обектът не разполага с никакви документи за регистрация по закона за храните.

Проверката е извършена вчера, като веднага след констатацията на собственика е съставен акт, а стоките са насочени за унищожаване, обяви шефката на Дирекцията в Бургас - д-р Даниела Кепекова.

"В момента на проверката обекта е работил и продавал. Стоките са предимно пакетирани - снакс, бисквити, сокчета... Съставен е акт за административно нарушение по две точки. Глобата ще бъде на юридическо лице, като минимума е 3000 лв.", допълни Кепекова.

Само за изминалата седмица инспекторите са проверили около 190 обекта в търговската мрежа и заведения за хранене. Съставени са два акта за административни нарушения, по отношение на занижена хигиена и за неизпълнение на предписания за контрол на храните.