Прокуратурата поиска 20 год. решетки за убиеца на ясновидката Валя

Процесът стартира по съкратената процедура

20 години решетки поиска Държавното обвинение за Андрея Влаев, който уби жена си Валя - известна ясновидка в Бургас,  с метална гира през лятото на 2012 г.

Процесът срещу него тръгна тази сутрин в Бургаския окръжен съд по съкратеното съдебно следствие. Влаев напълно призна вината си, което му осигурява редукция на наказанието с 1/3.

Пред магистратите той обясни, че бил подлаган на системен тормоз от страна на жена си. Двамата с Валя постоянно се карали, тя го хокала за какво ли не. Дори веднъж унижила мъжкото му достойство, като заявила, че за нищо не става в леглото.

Така в топлия августовски ден на 2012 година чашата на търпението му преляла, той грабнал металната гира и започнал да удря ясновидката. Нанесъл на жена си 3 последователни удара, единият от тях се оказал фатален.

Веднага след стореното обаче Влаев сам отива в полицията и се предава. Днес прокуратурата поиска най-тежкото наказание - 20 години затвор. Дори и да му бъдат дадени обаче след редукцията ефективно той ще излежи 13 г.

Присъдата на окръжните съдии ще стане ясна в 14 часа.