Усещане за пролет и дъх на море в картините на Руми от Несебър

Животът

07-04-2013, 12:49

Снимка:

Румяна Йоргова, личен архив

Автор:

Велина Савова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Светът през детските очи показва изложба в De’Art

24 маслени платна и 4 акварела е подредила в самостоятелна изложба младата, но изключително талантлива художничка

Осезаемо пролетно усещане, дъх на море и вдъхновение от старинния Несебър носят в себе си картините на младата, но изключително талантлива Румяна Йоргова.

Платната са създадени за рекордния срок от 45 дни заради огромното вдъхновение, което буквално я връхлита от смяната на сезоните и усещането, че лятото наближава.

"И всъщност реших да направя изложба след като почти всички картини бяха готови. Много лично и съкровено я посвещавам на мои близки, които вече не са сред нас", споделя художничката.

Руми е родена в София на 8 юли 1981 г. През 2000 г. завършва Национална художествена гимназия "Цанко Лавренов", гр. Пловдив. В момента изучава маркетинг в Бургаския свободен университет.  

Това е втората й самостоятелна изложба. Участвала е в множество общи в градовете Несебър, Бургас и Пловдив. От 2008 г. е председател на Дружество на несебърските художници.

Руми е подредила 24 маслени платна и 4 акварела в самостоятелна изложба в галерията на ул. Месамбрия N20 в Несебър.

Официалното й откриване ще бъде утре от 17.30 часа. Жители и гости на града ще имат възможност да видят платната на талантливата художничка до 14 април.