При Кеворк: Кунева не влиза в парламента, с лъжи не става

Мисия Пловдив

07-04-2013, 18:30

Снимка:

Plovdivutre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Развод в Пловдив: Госпожо Кунева, не ви вярваме! (СНИМКИ)

Във Всяка неделя Дани Каназирева доказа, че над 1000 души са напуснали "Движение България на гражданите"

Дани Каназирева показа избягалите от Меглена Кунева. В студиото на Всяка неделя пловдивчанката донесе заявленията на разочарованите членове и симпатизанти. Пред Кеворк Кеворкян Каназирева обясни, че решението не е емоционален акт. Хората се довериха, но бяха излъгани. Те вече не вярват в този проект. Не искат да стават съучастници в поредната политическа лъжа, заяви Каназирева.

По думите й се правят опити да се неглижира оттеглянето на симпатизантите. "България на гражданите" не е на гражданите. На хората им бе казано, че от тях нищо не зависи. Бе им зявено, че парламентарните избори са за централите, местните за тях.

Проектът на Кунева е фалшив, каза Каназирева. Въпросът е каква е ролята на гражданите. Те са сложени в абревиатурата на партията, а каква е тяхната тежест – само да гласуват. Имаше нарушена справедливост. Когато тези млади хора пълниха залите, ръкопляскаха, молеха се да чуят конкретика, тогава бяха симпатични, разочарована е Дани Каназирева.

Водачите на листите бяха спуснати отгоре, каза още тя. Припомням, че за първи в града Кунева посочи Калин Томов - софиянец, непопулярен в Пловдив. Той е организационен секретар на движението и дясната ръка на лидерката.

Водач в областната листа е Димитър Танев, секретар на Министерството на образованието по време на Тройната коалиция, когато министър беше Даниел Вълчев. Танев няма нито една номинация в общинските структури.

Лъжа е, че първите в листите са нови лица, които не са участвали във властта, заяви Каназирева. Пред Кеворкян тя заяви, че водачите от Пловдив и областта са заемали държавни постове по времето на тройната коалиция.

Г-жа Кунева излъга, че моя амбиция за депутатство е причина за случилото се, коментира още Каназирева. Тя припомни, че в началото на март официално е обявила, че няма да се кандидатира за народен представител. Тогава казах: Изградих екипите, привлякох кадърни и можещи хора, но не искам да ставам депутат.

Щом си позволяват да лъжат за нещо, което лесно може да се провери, какво остава за друго, коментира пловдивчанката.

Напусналите Кунева хора искаха знаещи и кадърни хора да поведат листите. Дори не направиха номинации. Научихме водачите в края на март. Пловдив и региона бе най-голямата организация. Създадохме 17 общински екипа, над 1000 членове бяха привлечени. Митът рухна, каза Каназирева.

На въпрос на Кеворкян как е привлякла толкова членове и симпатизанти тя отговори, че са виждали образован и интелигентен човек, който е можел да бъде алтернатива. Наивно.

Прогнозата на Каназирева е, че „Движение България на гражданите" няма да влезе в парламента. Когато лъжеш и не ти вярват, няма как да стане. Няма да работим срещу никого, просто казваме истината, заяви тя.