Осигуряват помощ в дома на хора с увреждания с 220 хил. лв.

Новините

10-04-2013, 15:03

Снимка:

община Созопол

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Старт на приема на документи за "Помощ в дома"

С еврофинансирането ще бъдат обслужвани и възрастни хора в община Созопол

Хора с трайни увреждания и възрастни хора ще могат да получават качествена помощ в дома по европроект на стойност 220 хил. лв., който стартита община Созопол. В рамките на 15 месеца ще бъдат назначени на работа 27 лица и ще бъдат обгрижвани 80 човека от всички населени места в общината.

Те ще ползват почасови услуги за лична помощ, за комунално- битови услуги и услуги в подкрепа на социалното им включване в обществения живот.

"Община Созопол продължава активната си социална политика и със всеки подобен проект, ние повишаваме качеството на грижите към хората,които се нуждаят от подкрепа и разнообразяваме предоставяните услуги. И към момента работим по още два подобни проекта, финансирани от правителството и европейските фондове", каза кметът Панайот Рейзи. 

Проектът е насочен към лица с трайни увреждания или невъзможност за самообслужване, възрастни хора с ограничения или невъзможност за самообслужване и безработни лица в трудоспособна възраст, които още не са придобили право за пенсия.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен