"Адвокатка" на Лужков зад решетките за шашми с руски туристи в Чепеларе

Животът

12-04-2013, 16:27

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Измамницата е съдена още 16 пъти

Нагла измамница получи една година затвор за измама с руски туристи. В края на ноември 2011 година столичанката Стефка Собева успяла да завлече с 1 000 лева Марияна Филипова, която предлага стаи за гости в Чепеларе.

Представяйки се за адвокат, Собева заявила, че се занимава и с туроператорска дейност. Обяснила, че избрала нейната къща да я представлява пред руски туристи. Тя обаче поставила условие собственичката на къщата да получи начален капитал от 1 000 лв. за покупки за първата група туристи – тигани, посуда и други вещи. Собева обяснила на жертвата си, че руснаците имали изискване да бъде открита банкова сметка, в която щели да преведат 20 000 лева капаро, които да бъдат изразходвани за специални храни и напитки. Марияна Филипова открила сметка, но пари по нея така и не постъпили и разбрала, че е измама. Дори и разследващите казаха, че всичко е толкова достоверно и добре изпипано, че всеки може да се хване. Остават ми само притесненията и загубата. Стресът ми беше огромен. И до днес го преживява, казва потърпевшата.

Тя разказа, че измамницата й се представила за адвокат на бившия губернатор на Москва Юрий Лужков. Софиянката се призна за виновна. Според запознати тя се препитавала основно с измами из страната. Досега има 16 осъждания с две ефективни присъди за общо четири години и половина, пише smolyanpress.net.